سرمایه گذاری خارجی در منطقه ها آزاد کشور و صدور کالا به وسیله توسعه چابهار
به گزارش وبلاگ سیما، دبیر شورای عالی منطقه ها آزاد تجاری و صنعتی ایران درباره فرایند روبه رشد سرمایه گذاری خارجی در منطقه ها آزاد اظهار امیدواری کرد و توسعه منطقه آزاد چابهار را نیازمند تدوین برنامه های کامل تری دانست.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی منطقه ها آزاد تجاری و صنعتی ایران در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات گفت:
حدود 800 میلیون دلار از سرمایه گذاری خارجی برنامه ریزی شده تا امروز تحقق یافته است و رقم های مهم دیگر جذب سرمایه گذاری نیز که مجوزهای آنها صادر شده است، به این رقم اضافه می شوند.
بانک اعلام کرد:
یکی از برنامه های مهم، فراهم کردن بسترهای لازم برای توسعه فعالیت های سرمایه گذاری خارجی است که خوشبختانه با توجه به موفقیت هایی که دولت تا به امروز در جذب منابع اقتصادی بین المللی، سرمایه گذاری خارجی و فاینانس داشته که در حال حاضر حدود 27 میلیارد دلار از آن قطعی شده است و می توان گفت در آینده هم این فرایند ادامه خواهد داشت.
دبیر شورای عالی منطقه ها آزاد تجاری و صنعتی ایران در مورد اهمیت منطقه آزاد چابهار در بین دیگر منطقه ها آزاد کشور تاکید نمود:
این منطقه دروازه اقیانوسی کشور ما تلقی می گردد و طبیعی است که برای آن جا باید برنامه های کامل تری را تدوین کنیم، چراکه این منطقه می تواند یکی از منطقه ها مهم ترانزیت کشور با کشورهای حوزه اقیانوس هند مانند هند، پاکستان و دیگر کشورها باشد. حتی می توان به وسیله این منطقه به کشورهای آسیای مرکزی و حتی روسیه، قزاقستان و بقیه کشورهای منطقه کالا صادر کرد.
مشاور رئیس جمهوری در خاتمه گفت:
این برنامه از قبل نیز مطرح بوده است، اما برای اجرا احتیاج به مقدمات زیادی دارد که باید فراهم گردد. برنامه های ما این است در دو حوزه یکی بخش پتروشیمی و دیگری در حوزه فولاد تمرکز بیشتری با هدف صادرات انجام دهیم. بخش صنعتی را با هدف صادرات در چابهار تقویت کنیم و در آینده نزدیک شاهد این باشیم که خبرهای بهتری را در این بخش به مردم بدهیم.
چابهار یکی از شهرهای جنوب خاوری استان سیستان و بلوچستان ایران و تنها بندر اقیانوسی این کشور می باشد که در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند واقع شده است. لنگرگاه آن قابلیت پهلوگیری کشتی های اقیانوس پیما را دارد و از منطقه ها آزاد بازرگانی ایران است.
بندر چابهار به علت موقعیت راهبردی که نزدیک ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه به آب های آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایه گذاری فراوانی در آن صورت می گیرد؛ از جمله ساخت اسکله و افزایش گنجایش بارگیری کشتی های اقیانوس پیما (در خلیج چابهار) و ساخت راه آهن به سوی آسیای میانه و احداث فرودگاه بین المللی. این بندر یکی از مهم ترین چهارراه های کریدور شمال-جنوب بازرگانی جهانی است.
چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی دارای جاذبه های فراوان تاریخی و طبیعی است. آب و هوای این شهر و پیرامون آن همواره بهاری و معتدل است و به همین علت چابهار (چهاربهار) نامیده می گردد. چابهار مرکز شهرستان چابهار است که در منتهی الیه جنوب شرقی ایران در کنار آب های گرم اقیانوس هند واقع شده است.
منبع: کجارو / اقتصادآنلاین