تسخیر بازار غذاهای خیابانی دنیا به دست تایوان
به گزارش وبلاگ سیما، پیش از هر چیز باید با نام یک غذای لذیذ تایوانی به نام گوا بائو آشنا شویم. بی تردید گوا بائو ستاره تابانی است که در منوی بیشتر رستوران های تایوانی می درخشد. اساس این غذای محبوب را گوشت، سبزی های تازه محلی و کلوچه مخصوصی که از حلزون شکل می دهد.
تا چند سال قبل که غذاهای تایوانی جذابیت چندانی میان ملل مختلف نداشتند، شاید تنها در منوی چند رستوران آسیایی نام این غذای محبوب را می دیدید. ولی پس از آنکه در سال 2009 پای این وعده لذیذ به خیابان های نیویورک باز شد، به سرعت آغاز به همه گیر شدن در سراسر جهان کرد. از این غذا در جاهای مختلف با نام Hu yau ju به معنی گاز ببر بر خوک نیز نام برده می گردد. این غذا وعده ای است که هر ساله در جشنی به نام ویه وا سرو می گردد. اما اصالت سرو گوا بائو در مراسم اختتامیه جشن خدای زمین است. بومیان بر این عقیده اند که با جویدن و بلعیدن تک تک لقمه های گوا بائو، تمامی زشتی های سال پیش را از بین برده و با دلی پاک سراغ آغاز سال تازه می روند.
سال ها پیش گوا بائو در خارج از آسیا تقریبا برای هیچ فردی شناخته شده نبود تا اینکه در سال 2004 دیوید چنگ آشپز آمریکایی الاصل این غذا را برای نخستین بار وارد منوی رستوران خود کرد. با این حال، بعضی معتقدند که واردنماینده اصلی گوا بائو به آمریکا ادی هانگ در سال 2009 در نیویورک بود. از آن موقع به بعد، این غذای سنتی آغاز به توسعه در بخش های دیگر جهان شد و امروزه در کشورهای مختلف با نام های متفاوت سرو می گردد.
آقای چنگ بخش عمده ای از محبوبیت گوا بائو در جهان را ارتباط عمیق این غذا با فرهنگ سنتی و کهن تایوان و بعلاوه بسیاری از ملت های دیگر می داند. هرچند بسیاری از افراد غذاهای خیابانی معروفی همانند مرغ سوخاری و املت را همچنان به عنوان یک وعده سریع انتخاب می نمایند، ولی افرادی که وابستگی بیشتری به غذاهای سنتی تر دارند و در پی تجربه یک طعم تازهتر هستند، به گوا بائو به عنوان یک انتخاب اصلی نگاه می نمایند. به نظر شما آیا گوا بائو توان رقابت با غذاهای دیگر را دارد؟
منبع: همگردی