درخواست وزیر اقتصاد از مجلس برای ضمانت اجرایی قانون اخذ مالیات از خانه های لوکس
به گزارش وبلاگ سیما، وزیر امور مالی و دارایی طی سخنانی در کمیسیون مالی مجلس شورای اسلامی خواهان یاری مجلس به منظور مشخص ضمانت اجرایی اخذ مالیات از خانه های لوکس شد.
به گزارش گروه مالی وبلاگ سیما، دکتر سید احسان خاندوزی در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان حاضر در کمیسیون مالی مجلس در مورد اخذ مالیات از خانه های لوکس، با بیان اینکه این موضوع عنوان یکی از تکالیف بودجه ای، در سال 1399 اصولاً اجرا نشد، گفت: در نیمه اول سال 1400 نیز نه تنها این تکلیف اجرایی نشد، بلکه حتی آیین نامه مربوط به آن هم تدوین نشد که نشان از عدم اراده دولت قبلی برای اجرای این قانون داشت.
وی بیان کرد: بلافاصله پس از آغاز به کار ما در وزارت اقتصاد در نیمه دوم سال 1400، ما به سرعت آیین نامه مذکور را تدوین و در اواخر آذر ماه، پس از تصویب در هیئت وزیران به دستگاه های اجرایی ابلاغ کردیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه اجرای این قانون، در دو بعد شناسایی و وصول قابل آنالیز است، گفت: ابتدا باید وزارت راه و شهر سازی نسبت به شناخت خانه های لوکس اقدام کند و سپس ما در مقام وصول مالیات از آن ها برآییم، ضمن اینکه یکی از مسائل مهم وزارت اقتصاد، فقدان ضمانت اجرا برای این قانون است.
خاندوزی گفت: در حال حاضر، عملاً تا صاحب خانه لوکسی که شناسایی شده است، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد، نمی توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ما ابزاری برای وصول نداریم.
وی با تأکید بر اینکه عدم تحقق ارقام مد نظر بودجه برای مالیات خانه های لوکس به این معنا نیست که سازمان امور مالیاتی به سراغ آن ها نرفته است، از مجلس شورای اسلامی برای پیش بینی ساز وکار و ضمانتی به منظور اخذ این نوع مالیات، درخواست یاری کرد که با موافقت و استقبال اعضای کمیسیون مالی روبرو شد.
وزیر اقتصاد در ادامه و در پاسخ به سؤالی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: راهبرد کلان دولت سیزدهم بر خلاف ادوار قبل که شرکت های معظم دولتی به طور کامل به افراد واگذار و پس از مدتی با رکود و اخراج کارگران روبرو می شدند، مبتنی بر واگذاری پیمان مدیریت است به این معنا که مدیریت مجموعه، به فردی واگذار می گردد و پس از مدت یک سال، اگر مدیریت خوبی داشت، بخشی از مالکیت به وی منتقل می گردد و این فرایند طی سال های بعد تا خاتمه ادامه می یابد.
خاندوزی توضیح داد: در حقیقت، در شیوه تازه، انتقال مالکیت، پاداشی برای مدیریت خوب خریدار شرکت دولتی است.
منبع: خبرگزاری دانشجو