ماده ای خطرناک در قند و شکر
به گزارش وبلاگ سیما، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت : اغلب کارخانه های فراوریات قند و شکر در فرآیند فراوری قند و شکر از ترکیبات شیمیایی خطرناک استفاده می نمایند.

به گزارش گروه رسانه های وبلاگ سیما، مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت وگو با وبلاگ سیما، درباره مواد افزودنی که برای سفید کردن قندها به آن اضافه می گردد، اظهار کرد: اغلب کارخانه های فراوری قند و شکر در فرآیند فراوری قند سفید، شکر و قند حبه از ترکیبات شیمیایی استفاده می نمایند تا محصول فراوری شده رنگ داشته باشد.
وی اعلام کرد: بیشتر کارخانه ها از ماده سدیم دی تیونیت در تهیه این محصولات استفاده می نمایند که آن را با به نام بلانکیت یا جوهرقند هم می شناسند؛ نکته حائز اهمیت آنجاست که این ماده بر اثر مواجهه با حرارت منجر به انتشار گاز دی اکسید گوگرد می گردد و مقدار زیاد این ماده خطرناک است.
ولایی درباره عوارض ناشی از استفاده از این ترکیبات شیمیایی گفت: ماده فوق نه فقط در فراوری قند و شکر بلکه در بخش های مختلف صنعت به عنوان ماده رنگ بر استفاده می گردد؛ بعضی از آنالیز ها نشان می دهد که استفاده بیش از حد از این ترکیبات می تواند منجر به ایجاد عوارضی مثل آسیب های کبدی گردد یا خطر ابتلا به سرطان را کمی افزایش دهد؛ اما استفاده از آن در حد کنترل شده باعث ایجاد آسیب نمی گردد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که ماده فوق یعنی بلانکیت ترکیبی گوگردی است، تشریح کرد: میزان استاندارد استفاده از این ترکیبات شیمیایی در سطح ملی معین شده است و نظارت مناسب برای کنترل استفاده از این مواد غذایی وجود دارد، به دلیل احتمال بروز همین آسیب ها، اندازه گیری میزان سولفور باقی مانده در قند به یکی از فاکتورهای مهم کنترل کیفیت آن تبدیل شده است.
وی یادآوری کرد: اغلب فراورینمایندگان قندهای حبه و شکر از این ترکیبات استفاده می نمایند اما مقدار آن معین شده است و نیازی نیست نگران استفاده از قند و شکر باشیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم