اثر داروی مالاریا در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک

به گزارش وبلاگ سیما، ظهور باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک، درمان های موجود را ناکارآمد می سازد.

اثر داروی مالاریا در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک

نتایج مطالعه اخیر نشان داد که هیدروکینین، به دست آمده از داروی ضد مالاریا کینین، فعالیت ضد باکتریایی در برابر چندین باکتری مهم بالینی را از خود نشان داد.

یافته ها نشان داد هیدروکینین در برابر سویه مقاوم به چند دارو از باکتری سودوموناس آئروژینوزا، که می تواند باعث عفونت پس از جراحی شود، مؤثر بود.

این مطالعه نشان می دهد که هیدروکینین می تواند چندین باکتری مهم بالینی از جمله یک سویه باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک را از بین ببرد و از رشد آن جلوگیری کند.

دکتر رابرت بالدوک، نویسنده این مطالعه از دانشگاه پورتسموث در بریتانیا، گفت: افزایش مقاومت ضد میکروبی یکی از بزرگترین تهدید ها برای سلامت عمومی در سطح جهان است. بدون آنتی بیوتیک، عفونت های باکتریایی قابل درمان می توانند تهدید کننده جان باشند. در نتیجه، کشف آنتی بیوتیک های نو در رقابت با مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار مهم است. این تحقیق نشان می دهد که هیدروکینین، یک ترکیب آلی با خواص ضد مالاریا، خاصیت کشتن باکتری ها را نیز دارد.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، مقاومت ضد میکروبی یکی از تهدیدات اصلی برای سلامت انسان در قرن بیست و یکم است.مقاومت ضد میکروبی عامل حداقل 1.27 میلیون مرگ در سراسر جهان در سال 2019 بوده است و در صورت عدم وجود درمان های نو، انتظار می رود این تعداد تا سال 2050 به 10 میلیون نفر در سال افزایش یابد. بنابراین، نیاز فوری به دارو های ضد میکروبی نو مؤثر در برابر باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک وجود دارد.

اخیراً محققان تایلندی خواص ضد باکتریایی هیدروکینین را در برابر گروهی از باکتری های مهم بالینی ارزیابی کردند. هیدروکینین یک ترکیب آلی است که ارتباط نزدیکی با داروی ضد مالاریا کینین دارد و در کرم های روشن کننده پوست استفاده می شود.

مطالعات قبلی نشان داده اند که عصاره های رزینی غنی از هیدروکینین به دست آمده از گیاهان بومی تایلند دارای خواص ضدباکتریایی و ضد قارچی هستند.

در مطالعه حاضر، محققان بررسی کردند که آیا هیدروکینین در حالت تخلیص شده خود توانایی کشتن یا مهار رشد باکتری های بیماری زا را دارد یا خیر.

محققان به ویژه به فعالیت هیدروکینین در برابر باکتری سودوموناس آئروژینوزا (P. aeruginosa) که باعث عفونت های سخت می شود علاقه داشتند.P. aeruginosa یکی از علل اصلی عفونت های جریان خون و ذات الریه است که در بیمارستان ها ایجاد می شود. این گونه عفونت ها عمدتاً در افراد با ایمنی ضعیف، از جمله بیماران مبتلا به سوختگی شدید یا فیبروز کیستیک، رخ می دهد.

در مقایسه با سایر باکتری ها، P. aeruginosa ذاتاً نسبت به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها مقاوم تر است و گزینه های درمانی محدودتری دارد.در نتیجه، عفونت های ناشی از P. aeruginosa مقاوم به چند دارو با نرخ بالایی از عوارض و مرگ و میر همراه است.

در مطالعه حاضر، محققان خواص ضدباکتریایی هیدروکینین را در برابر گروهی از باکتری های بالینی مهم، از جمله استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه و سویه ای حساس به آنتی بیوتیک و مقاوم به چند دارو P. aeruginosa ارزیابی کردند.

محققان با استفاده از باکتری های کشت شده در آزمایشگاه دریافتند که هیدروکینین می تواند همه سویه های باکتری را از بین ببرد و از رشد آن جلوگیری کند. با این حال، غلظت هیدروکینین مورد نیاز برای کشتن یا مهار رشد P. aeruginosa بیشتر از غلظت های مورد نیاز برای سایر سویه های باکتریایی بود.

درک مکانیسم های زیربنایی اعمال هیدروکینین می تواند به ابداع راهکار هایی برای جلوگیری از ظهور سویه های باکتریایی نو مقاوم به دارو کمک کند.

وبلاگ سیما علمی پزشکی کلینیک

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "اثر داروی مالاریا در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اثر داروی مالاریا در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید