این غذاها را باهم نخورید، دچار التهاب می شوید!
به گزارش وبلاگ سیما، سیستم ایمنی بدن به هر عنصر خارجی که آن را به رسمیت نشناسد حمله می نماید اعم از میکروب های مهاجم، گرده گیاهان و یا حتی عناصر شیمیایی. این فرایند خود سبب التهاب می گردد. حملات متناوب سیستم ایمنی بدن به مهاجمان خارجی گاه سبب تهدید سلامت بدن می گردد.
در اینجا 7 جفت ماده غذایی که مصرف آنها منجر به کاهش التهاب در بدن می گردد، بیشتر معرفی شده است:
سبزیجات تیره رنگ و روغن زیتون
تحقیقات نشان می دهد که ترکیب سبزیجات و منابع چربی سالم یک راه برای افزایش جذب آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و بتاکاروتن در بدن است. لوتئین یک آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات برگ دار است که منجر به کاهش التهاب در چشم می گردد و از اختلالات عصبی مانند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری می نماید. بتاکاروتن هم آنتی اکسیدان دیگری است که نشان داده شده منجر به کاهش التهاب در افراد مسن می گردد.
اسفناج و زغال اخته
در یک مطالعه نشان داده شد ورزشکارانی که هر روز و به مدت 6 هفته زغال اخته مصرف می نمایند، کاهش التهاب بعد از تمرینات ورزشی را تجربه می نمایند. در تحقیقات دیگر هم نشان داده شده مصرف اسفناج می تواند منجر به بهبود تنفس و جریان اکسیژن در طول تمرینات ورزشی گردد. نیترات موجود در اسفناج برای افزایش توده عضلانی و کاهش درد عضلانی بعد از ورزش مفید است.
عدس و لیمو
اگر شما یک زن یائسه هستید، بدن تان در معرض خطر کمخونی فقر آهن قرار گرفته است. این نوع کم خونی باعث واکنش های التهابی در بدن می گردد. بنابراین مصرف غذاهای غنی از آهن از قبیل عدس و لوبیا همراه با مرکباتی که دارای اسید اسکوربیک و کاروتنوئیدها هستند، مانند لیمو، برای جذب آهن، بسیار مفید است.
سیب زمینی شیرین و فلفل قرمز
فلفل قرمز حاوی بتاکاروتن است و مصرف آن همراه با سیب زمینی شیرین و کدو، مقدار جذب ویتامنی آ در بدن را افزایش می دهد. نشان داده شده که مصرف ویتامین آ، شرایط التهابی ناشی از آکنه و همچنین دیسپلازی ریوی را کاهش می دهد.
بادام و کفیر
کفیر سرشار از باکتری های مفید برای حفظ سلامت روده و بهبود فرایند هضم در دستگاه گوارش همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن است. پوست بادام هم حاوی پری بیوتیک برای کاهش التهاب مزمن روده و کاهش شرایطی مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو است.
تمشک و انگور
این دو میوه حاوی مقدار بسیار بالای آنتی اکسیدان ها هستند و نشان داده شده مصرف همزمان آنها برای مبارزه با التهاب، کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان ریه بسیار مفید است.
سیر، پیاز، برنج قهوه ای
سیر و پیاز و مصرف آنها با غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای یا ماکارونی کامل، می تواند جذب روی در بدن را سه برابر افزایش دهد. جذب بیشتر روی در بدن هم مساوی است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با التهاب مزمن از قبیل آترواسکلروز، سرطان، واکنش های ایمونولوژیک و ...
منبع: prevention
منبع: ایرنا زندگی