قیمت دام سنگین 11 هزار تومان کاهش یافت، انباشتگی 60 هزار راس دام سنگین در دامداری ها
به گزارش وبلاگ سیما، مقدسی گفت: قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین با کاهش 11 هزار تومانی به 28 هزار تومان رسیده است.

احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت وگو با خبرنگار ، از کاهش چشمگیر قیمت گوشت گوساله در بازار اطلاع داد و گفت: با توجه به فراوانی عرضه دام، قیمت هر کیلو گوشت گوساله به کمتر از 80 هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوساله با حباب کاذب 10 هزار تومانی در بازار روبه روست، اضافه کرد: با وجود شرایط مساعد مرتع و علوفه، فراوری گوشت به اندازه کافی است که با این وجود نیازی به واردات نداریم.
مقدسی ادامه داد: در حال حاضر دامداران با انباشتگی دام در واحدهای دامداری رو به رو هستند که به همین خاطر از دولت تقاضا داریم که اجازه صادرات را بدهند چرا که این امر علاوه بر ایجاد ارز آوری از زیان چشمگیر دامداران جلوگیری می نماید.
میزان استحصال لاشه در دام سنگین در حدود 50 درصد وزن دام است
این مقام مسئول در واکنش به مخالفت بعضی مسئولان پیرامون صادرات دام، گفت: اگرچه بعضی مسئولان اذعان می نمایند که صادرات دام منجر به تلاطم قیمت در بازار می گردد، اما این موضوع در صورت مدیریت صحیح صادرات صحت ندارد.
به گفته وی، قیمت هر کیلو دام سنگین با کاهش 11 هزارتومانی نسبت به ابتدای سال به 28 هزار تومان رسیده است.
رئیس انجمن صنفی گاو داران با انتقاد از قیمت بالای گوشت در بعضی خرده فروشی ها، اعلام کرد: با وجود انباشتگی دام در واحدهای دامداری، بارها اعلام نموده ایم که در صورت همکاری دولت حاضریم هر کیلو گوشت گوساله بدون استخوان را با نرخ 75 هزار تومان در فروشگاه ها و تعاونی های مصرف توزیع کنیم، اما تاکنون این امر محقق نشده است. هر چند در مناطق پایین شهر، قیمت هر کیلو گوشت 25 هزار تومان معادل 30 درصد افت داشته است.
مقدسی از انباشتگی 60 هزار رأس دام سنگین و 300 هزار رأس دام سبک در واحدهای دامداری اطلاع داد و گفت: با توجه به شروع فصل سرما، مسئولان امر هر چه سریع تر باید مجوز صادرات بدهند، در غیر این صورت ممکن است شیوع بیماری مسائل متعددی برای دامداران ایجاد کند.
رئیس انجمن صنفی گاو داران در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضعیت قیمت تمام شده شیر خام، گفت: با توجه به افزایش قیمت سبوس از 840 به یک هزار تومان و ذرت از 500 به 600 تومان، نرخ تمام شده شیر خام به 2 هزار و 640 تا 2 هزار و 650 تومان رسیده است که برای استمرار فراوری، قیمت شیر خام باید افزایش یابد چرا که 50 درصد غذای دام را ذرت علوفه ای تشکیل می دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان