یادداشت عباس عبدی درباره مصرف برق، یک سوزن به خود یک جوالدوز به مردم
به گزارش وبلاگ سیما، چند روز پیش این پیامک از طرف شرکت توزیع برق منطقه ای تهران برای مردم از جمله به شماره تلفن همراه ارسال شد.
عباس عبدی در یادداشتی در خبرنیوز نوشت: با توجه به ورود موج جدید سرما و ضرورت کاهش مصرف برق و گاز، به پویش مردمی انرژی - همدلی ، بپیوندیم و با انجام راهکارهای ساده صرفه جویی انرژی، از جوایز ارزشمندی برخوردار شوید.
راهکارهای ساده کاهش مصرف انرژی:
1- خاموش کردن لامپها و وسایل برقی اضافی
2- کاهش شعله بخاری و کم کردن دمای محیط
شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ
دو هفته پیش از آن نیز پیامکی مبنی بر صرفه جویی در مصرف گاز، از شرکت گاز آمده بود که در حمایت از آن مطلبی را توییت کردم، ولی اکنون به جای حمایت می خواهم چیز دیگری را بگویم زیرا پس از آن حمایت یکی از خوانندگان محترم مطلب کوتاه زیر را برای بنده فرستاد.
سلام جناب عبدی
دیدم توصیه به پوشیدن لباس بیشتر و کم کردن دمای خانه کرده اید، کاش یک سوزن هم به بخش دولتی می زدید.
دولت اگه راست میگه باید صرفه جویی را از خودش آغاز کنه. در 15 سال گذشته هر سال ژانویه با خطوط هوایی مختلف به اروپا سفر کرده ام. در هیچ کدام از فرودگاه ها مجبور به درآوردن کاپشن و پولیور خودم نشدم الا در فرودگاه امام خمینی که مسافران از شدت گرما در زمستان با تیشرت تردد می کنند. در ترکیه و اروپا کلیه پرسنل فرودگاه مجبورند لباس گرم بپوشند، برعکس ایران که مسافران مجبورند لباس گرم را درآورند تا پرسنل فرودگاه مجبور نباشند لباس گرم بپوشند
انتقاد ایشان کاملا بجا بود. خودم چند روز پیش بنابه ضرورتی به یک اداره مراجعه کردم، واقعاً امکان تحمل گرمای آنجا با لباس های موجود را نداشتم. در حالی که برای پرهیز از کرونا، پنجره ها نیز باز بودند. دولت و حکومت، باید خیلی شفاف و روشن از خودش آغاز کند. این کار راه دارد. در درجه اول باید دولت واجد چنان اقتدار اخلاقی باشد که تمامی مدیران و کارمندان آن با کوچک ترین بخشنامه و توصیه ای بیش ترین صرفه جویی ممکن را در مصرف انرژی اعم از برق و گاز بکنند. ولی این کار کافی نیست. باید میزان مصرف تمامی ساختمان های تحت اختیار ادارات و سازمان های دولتی در طول سال های اخیر مقایسه شوند. اگر ادارات دولتی و عمومی به میزان قابل قبولی از مصرف انرژی خود کم نکرده باشند، مدیران آنها توبیخ شوند و برعکس. فراموش نکنیم که مصرف انرژی در بخش عمومی و دولتی سهم مهمی از مصرف کل انرژی کشور را به خود اختصاص می دهد. اتفاقاً وزارتخانه های متولی انرژی یعنی وزارت نفت و نیرو، در گام اول باید از ادارات تابعه خود آغاز کنند. اگر در کاهش مصرف خود پیروز باشند، به طور قطع در کاهش مصرف سایر ادارات نیز پیروز خواهند شد. و اگر دولت و نهادهای حکومتی مصرف خود را کم کنند، به طور قطع مردم هم همراهی می کنند و اگر هم همراهی نکردند، دولت می تواند اقدامات تنبیهی و تشویقی لازم را برای کاهش مصرف آنان به کار بندد.
برای این کار باید بازرسان و کارشناسان مصرف انرژی به ادارات فرستاده شوند و نظرات مشورتی و مدیریتی و اجرایی برای کاهش مصرف بدهند. امیدواریم که این دو وزارتخانه گزارشی کامل و دقیق از میزان مصرف انرژی نهادهای عمومی و دولتی در سه ماه گذشته و مقایسه آن با سال های پیش ارایه کنند. اگر این کارها انجام نشود، درخواست های حکومتی برای کاهش مصرف اثرگذاری خود را از دست می دهند. این قاعده از قدیم شناخته شده بود که می گفتند: یک سوزن به خود بزن و یک جوالدوز به دیگران.
منبع: توریسم آنلاین