6 هزار ترانه در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد ثبت شد
به گزارش وبلاگ سیما، عضو هیات داوران نخستین جشنواره ترانه و دبیر جشنواره درباره شرایط جشنواره موسیقی فجر شرح دادند.
به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ سیما، مسلم نادعلی زاده عضو هییت داوران نخستین جشنواره ترانه در گفت وگو با شبکه سپهر گفت: سال جاری سی پنجمین جشنواره موسیقی فجر برگزار می گردد و به اندازه ای ترانه در کشور به خاطر نسل جوان و علاقمندان اهمیت پیدا نموده است که دوستان در وزارت ارشاد به این جمع بندی و تصمیم رسیدند که جایزه ترانه فجر را به جوایز این دوره اضافه نمایند تا آثار منتخب از میان ترانه هایی که در وزارت ارشاد ثبت می گردد و مجوز می گیرد انتخاب شوند.
وی مطرح کرد: ترانه هایی که از مهر سال 97 تا 98 در سامانه ارسال ثبت شده باشند، در این دوره داوری می شوند.
نادعلی زاده شرح داد: حجم ترانه ها بسیار بالاست و در این مدت 6 هزار ترانه ثبت شده بود و مجوز گرفتند. این حجم ترانه بالا به این معنی است که مخاطب فراوانی دارداما لزوما به معنی کیفیت بالای آثار نیست.
وی اضافه کرد: متاسفانه بخش بسیاری از آثاری که به دفتر موسیقی ارسال می گردد از نظر کیفی سطح پایینی دارند و انتظار ما این است که با این جایزه و تشویق هایی که در نظر گرفته ایم به سمت ارتقای ترانه ها برویم.
عضو هیئت داوران اظهار کرد: ترانه در ژانرهای مختلف فراوری گردد، معمولا ترانه سراهای ما به موضوعات خیلی محدود می پردازند اما در جهان این تنوع بیشتر است.
وی اعلام کرد: در ترانه ها شاهد تکرار واژه ها هستیم در حالی که نباید اینگونه باشد. البته شورای شعر و ترانه در حوزه آموزش، قواعد آنالیز آثار برنامه هایی دارد که نتایج آن در ماه های اخیر مشاهد خواهد شد.
وی اضافه کرد: در گذشته برای اخذ مجوز شعر و ترانه گاهی ماه ها در انتظار بودند اما سامانه ما بروز شده است و حداکثر بیشتر از یک هفته معطل نمی شوند.
در ادامه شاهین فرهت دبیر جشنواره گفت: سال جاری یک هیئت انتخاب تخصصی داشتیم و تمام کارها زیر نظر این اساتید گذشت، حتی ما چند هنرمند از سایر رشته های هنر مثل درام، شعر، نقاشی حتی گروه هایی که دعوت نموده بودیم، کارهای آنها مورد تایید نهاده شد بنا بر این سعی کردیم حق کسی ضایع نگردد.
وی مطرح کرد: از لحاظ هنرمندان به نام خارجی شاهد حضور بیشتر آنها بودیم. سال گذشته تم آهنگساز ایرانی بود که از نسل های مختلف اجراشد و سال جاری تصانیف قدیمی تا به امروز اجرا گردد.گوناگونی محور اصلی این جشنواره شامل نوع کلاسیک، ردیف دستگاهی ایران، نواحی، پاپ و... است.
فرهت اظهار کرد: انتخاب گروه های خارجی از کشور فرانسه، ایتالیا، اتریش و کشورهای آسیا حضور بودند.
دبیر جشنواره درباره فعالیت اخیر خود گفت: سال جاری سمفونی شماره 20 را تمام کردم که البته هنوز ضبط نشده است البته سال جاری اجرای درباره کارهای خودم نداشتم.
برنامه سپهر آوا به تهیه نمایندگی و کارگردانی مهدی امامی، کاری از معاونت فضای مجازی رسانه ملی و 30 دقیقه بامداد از شبکه سپهر پخش می گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو