6 ماسک صورت خانگی با زنجبیل برای پیشگیری از آکنه و چین و چروک
به گزارش وبلاگ سیما، زنجبیل گیاهی است متعلق به خانواده زنجبیلیان (Zingiberaceae) که خاستگاه آن به جنوب شرقی آسیا برمی شود و با زردچوبه و هل ارتباط نزدیکی دارد. از دوران باستان زنجبیل در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و هزاران سال است که از آن در طب چینی و هندی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
معمولا مردم از زنجبیل تازه، خشک یا پودرشده برای پخت و پز یا تهیه دمنوش استفاده می کنند. برخی از افراد برای درمان مسائل خود به سراغ مکمل های زنجبیل می روند که این روزها در دوزهای مختلف تولید می شوند. گاهی اوقات هم زنجبیل به غذاهای فرآوری شده و محصولات آرایشی بهداشتی اضافه می شود.
زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که با پیری مبارزه می کنند، التهاب را کاهش می دهند و از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. امروزه زنجبیل یک درمان محبوب برای مقابله با مسائل پوستی نظیر آکنه و پیری است. برای بهره مندی از مزایای زنجبیل می توانید از آن برای تهیه ماسک صورت خانگی استفاده کنید. اگر در پی راهی برای بهبود سلامت و زیبایی پوست تان هستید، مقاله امروز وبلاگ سیما مگ را که به طرز تهیه چند مدل ماسک زنجبیل خانگی اختصاص دارد، تا پایان بخوانید.
مزایای ماسک زنجبیل برای پوست چیست؟
خواص زنجبیل برای پوست شامل موارد زیر است:
1. التهاب را کاهش می دهد
زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند ورم و ادم را درمان کند. وقتی از ماسک یا روغن زنجبیل به صورت موضعی استفاده می کنید، پف صورت را از بین می برد و از پوست در برابر میکروب ها محافظت می کند.
2. پوست را روشن می کند
مطالعات نشان داده اند که جینجرول، ماده فعال زنجبیل، تولید ملانین را در پوست مهار می کند (خواص ضدملانوژنز دارد)، به روشن شدن پوست و از بین رفتن لک های آن کمک می کند و باعث محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید می شود.
3. از آکنه پیشگیری می کند
استفاده از زنجبیل نتایج امیدوارکننده ای در درمان و پیشگیری از آکنه داشته است. با این حال، مطالعات بیشتری برای اثبات اثربخشی آن مورد نیاز است. به نظر می رسد جینجرول موجود در زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی در پیشگیری از انواع خاصی از آکنه مؤثر باشد. به علاوه، معین شده است که زنجبیل چربی (سبوم) اضافی پوست را کاهش می دهد.
4. علائم پیری را به تأخیر می اندازد
رادیکال های آزاد محصول جانبی فرآیندهای متابولیکی طبیعی بدن هستند. آن ها می توانند در اثر مواجهه با عوامل خارجی مانند دود سیگار، آلاینده های هوا یا مواد شیمیایی صنعتی هم تشکیل شوند. این مولکول های بسیار واکنش پذیر و ناپایدار به استرس اکسیداتیو منجر می شوند که به صورت لک و چین و چروک و خطوط ریز ظاهر می شود.
از آن جا که زنجبیل منبع عالی آنتی اکسیدان است، از پوست در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند و احتمال بروز چین و چروک را کاهش می دهد. در یک مطالعه روی موش، ترکیب عصاره زنجبیل و زردچوبه توانست تولید کلاژن را افزایش دهد.
در یک مطالعه حیوانی دیگر هم مشاهده شد که اسانس استخراج شده از زنجبیل می تواند چین و چروک ها را به حداقل برساند و از پیری پوست در اثر مواجهه با نور خورشید جلوگیری کند. از این رو، ماسک صورت زنجبیل ممکن است به تأخیر در بروز علائم پیری کمک کند.
5. جای زخم را از بین می برد
آنتی اکسیدان های زنجبیل جریان خون را در سراسر بدن تقویت می کنند. برخی از افراد معتقدند که این می تواند به از بین رفتن جای زخم کمک کند، اما شواهد محدودی برای اثبات این موضوع وجود دارد.
طرز تهیه ماسک زنجبیل برای پوست صورت
در این بخش 6 روش مختلف برای تهیه ماست صورت زنجبیل گردآوردی شده است که می توانید در خانه آن ها را درست کرده و امتحان کنید.
1. ماسک صورت زنجبیل، عسل، لیمو و شیر
این ماسک صورت ترکیبی از خواص زنجبیل، عسل، لیموترش و شیر را به شما ارائه می دهد. لیموترش می تواند به روشن شدن لکه های پیری و جای آکنه کمک کند. شیر کم چرب با کمک به بهبود زخم، اثرات مفیدی روی پوست دارد.
مواد لازم
- یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- یک قاشق چای خوری عسل
- 1 قاشق چای خوری آب لیموترش
- 1 قاشق غذاخوری شیر کم چرب
طرز تهیه
- همه مواد را در یک کاسه مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید.
- این مخلوط را روی صورت خود بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند تا خشک شود.
- صورت خود را با آب گرم بشویید و خشک کنید.
- روی پوست صورت تان مرطوب کننده بزنید.
2. ماسک صورت زنجبیل، عسل و زردچوبه
عسل دارای خواص نرم کنندگی و مرطوب کنندگی است و پوست را مرطوب و انعطاف پذیر نگه می دارد. همچنین تشکیل چین و چروک را به تأخیر می اندازد و به حفظ جوانی و شادابی پوست کمک می کند. زردچوبه باعث روشن شدن پوست و کاهش هیپرپیگمانتاسیون (تیرگی پوست) می شود.
مواد لازم
- دو قاشق غذاخوری عسل
- دو قاشق غذاخوری زردچوبه
- چهار قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
طرز تهیه
- همه مواد را با هم ترکیب کنید تا یک خمیر یک دست داشته باشید.
- خمیر را روی صورت خود بمالید و 15 دقیقه صبر کنید.
- ماسک را بشویید، پوست خود را خشک کنید و از یک مرطوب کننده استفاده کنید.
3. ماسک زنجبیل و خاک رس برای جوش های سرسیاه
جوش های سرسیاه به دلیل مسدود شدن منافذ پوست ایجاد می شوند و اگر به سرعت رفع نشوند، می توانند منجر به آکنه شوند. خاک رس ناخالصی ها و سبوم اضافی را از منافذ بیرون می کشد، بابونه پوست را تسکین می دهد و چای سبز به کاهش سبوم و رفع جوش های سرسیاه و آکنه کمک می کند.
مواد لازم
- نصف قاشق غذاخوری خاک رس سفید
- نصف قاشق غذاخوری چای سبز
- یک قاشق غذاخوری جوشانده بابونه
- نصف قاشق غذاخوری ریشه زنجبیل
طرز تهیه
- تمام مواد را در یک کاسه با هم مخلوط کنید تا خمیر شوند.
- این خمیر را روی صورت خود بمالید و 30 تا 35 دقیقه صبر کنید.
- آن را با آب سرد بشویید.
- این کار را دو تا سه بار در هفته انجام دهید.
4. ماسک صورت زنجبیل و روغن زیتون
این ماسک به راحتی تهیه می شود و لک های پوست را از بین می برد. روغن زیتون به مرطوب کردن پوست کمک می کند.
مواد لازم
- دو تا سه قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده
- دو تا سه قاشق چای خوری روغن زیتون
طرز تهیه
- تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند.
- خمیر را با انگشت های خود به صورت تان بمالید.
- بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند.
- صورت خود را با آب خنک بشویید.
5. ماسک صورت زنجبیل و جو دوسر
این ماسک حاوی پوست پرتقال، آب پرتقال، جو دوسر و زنجبیل است. پرتقال از آسیب پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید جلوگیری می کند و مانع تخریب کلاژن می شود. جو دوسر به رفع خشکی و خارش پوست کمک می کند و بثورات را از بین می برد.
مواد لازم
- سه چهارم لیوان پودر جوی دوسر
- چهار قاشق غذاخوری عسل
- دو قاشق غذاخوری زنجبیل له شده
- پوست نصف پرتقال
- سه قاشق غذاخوری آب پرتقال تازه
- یک تا دو قاشق غذاخوری آب
طرز تهیه
- مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر نیمه غلیظ به دست آید.
- این خمیر را با استفاده از انگشت های خود به صورت تان بمالید.
- اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه بماند.
- صورت خود را با آب خنک بشویید.
6. ماسک صورت زنجبیل، عسل و گلاب
استفاده از گلاب در این ماسک باعث درخشندگی و جوان سازی پوست می شود و لک های صورت را از بین می برد.
مواد لازم
- یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل
- دو قاشق غذاخوری گلاب
- نصف قاشق غذاخوری عسل
طرز تهیه
- تمام مواد را داخل کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید.
- یک حوله گرم و مرطوب را یک دقیقه روی صورت خود بگذارید. این کار به باز شدن منافذ پوست کمک می کند تا بیشترین بهره را از فواید زنجبیل ببرید.
- ماسک را به طور یکنواخت روی صورت خود پخش کنید.
- بگذارید 20 دقیقه بماند.
- صورت تان را با آب ولرم بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید.
استفاده از ماسک زنجبیل برای صورت چه عوارضی دارد؟
علی رغم فواید زیادی که زنجبیل برای پوست دارد، ممکن است برخی از افراد عوارض جانبی آن را تجربه کنند. زنجبیل عطری قوی و تند دارد که می تواند باعث تحریک و سوزش پوست شود. بنابراین، هرگز نباید آن را به تنهایی و به صورت خام روی پوست بمالید. توصیه می شود از ماسک زنجبیل برای پوست های حساس استفاده نکنید تا از قرمزی و ایجاد بثورات جلوگیری شود.
حساسیت به زنجبیل نادر است، اما احتمال وقوع آن وجود دارد. حتما قبل از استفاده از زنجبیل، مقدار کمی از آن را روی قسمت داخلی مچ دست بمالید تا مطمئن شوید که حساسیت ندارید. اگر بعد از 24 ساعت هیچ سوزشی احساس نکردید، می توانید از ماسک زنجبیل استفاده کنید.
پاسخ به برخی سوالات متداول
1. آیا می توانم از زنجبیل برای بخور صورت استفاده کنم؟
بله. استنشاق بخار زنجبیل به رفع سرماخوردگی و احتقان بینی کمک می کند و برای پوست مفید است. بخور زنجبیل پوست صورت شما را تمیز می کند و باعث بهبود گردش خون می شود.
2. آیا زنجبیل برای پف زیر چشم مفید است؟
بله. برخی از افراد به تجربه متوجه شده اند که زنجبیل به تقویت گردش خون و کاهش پف زیر چشم کمک می کند.
3. آیا زنجبیل باعث رشد مو می شود؟
شواهد کافی در مورد تأثیر زنجبیل روی رشد مو وجود ندارد.
4. آیا زنجبیل تازه بهتر از پودر زنجبیل است؟
بله. زنجبیل تازه روغن های ضروری بیشتری دارد که به جوان سازی پوست کمک می کنند.
کلام پایانی
زنجبیل دارای آنتی اکسیدان هایی است که به درمان برخی از مسائل پوستی مثل لک، آکنه و چین و چروک کمک می کنند. اگرچه برخی از این فواید از طریق علم تأیید نشده اند، اما با توجه به در دسترس بودن زنجبیل می توانید اثربخشی آن را امتحان کنید. برای این کار از ماسک های خانگی که در این مقاله به آن ها اشاره شد، استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که این ماسک ها برای پوست های حساس مناسب نیستند.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ سیما مگ را بخوانید.
منابع: stylecraze, greatist
منبع: دیجیکالا مگ