طرز تهیه سالاد اسفناج، معجونی از طعم و رنگ های پاییزی
به گزارش وبلاگ سیما، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
به گزارش وبلاگ سیما، سالاد اسفناج یکی از انواع سالاد های گیاهی است که به علت داشتن اسفناج خام سرشار از فیبر و منبع غنی آهن است. این سالاد به علت داشتن انار و نارنگی در ترکیباتش یک سالاد مخصوص فصل پاییز است که علاوه بر طعم بی نظیری که دارد، ترکیبی زیبا از رنگ های پاییزی است. به شما پیشنهاد می کنیم تا زمانی که فصل انار و نارنگی به انتها نرسیده است، دست به کار شوید و همراه با ما این سالاد خوشمزه، مقوی و سرشار از عطر و رنگ را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سالاد اسفناج
اسفناج تازه: 2 دسته
انار قرمز: 1 پیمانه
میوه نارنگی: 1 پیمانه
مغز تخمه آفتاب گردان: نصف پیمانه
پنیر فتا: 100 گرم
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص
سرکه بالزامیک: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر فتا
در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B می گردد. این پنیر نسبتاً شور است، به همین علت توصیه می گردد در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.
نکات مربوط به اسفناج
همان طور که می دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان ها مفید است. این سبزی مغذی می تواند برترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میان سال و کهن سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن های آن ته نشین گردد و در آخر به تدریج از اسفناج های رویی بردارید و با آب سرد آب کشی کنید تا شن های ته نشین شده دوباره به اسفناج ها نچسبند.
هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نگردد. اسفناج را به میزان مورد احتیاج بپزید و هیچ وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ های درشت و تیره رنگ برای تهیه سالاد اسفناج مناسب نیستند. سعی کنید برگ های ریز یا در اصلاح برگ های بچه را برای تهیه این سالاد بخرید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از صندلی ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سالاد اسفناج
ابتدا برگ های اسفناج را خوب بشویید و توی صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. پوست نازک میوه نارنگی را با نوک تیز چاقو برش بدهید و فیله نارنگی را از آن خارج کنید. ظرفی را که برای سرو سالاد انتخاب نموده اید، روی میز کار بگذارید. یک ردیف برگ اسفناج توی ظرف بریزید و به ترتیب یک مشت دانه انار قرمز، چند برش فیله نارنگی و یک قاشق تخم آفتاب گردان روی برگ های اسفناج بریزید. این کار را تا جایی که ظرف شما پر گردد، ادامه بدهید. روی سطح سالاد دانه های انار را بپاشید و چند برش فیله نارنگی قرار بدهید؛ سپس پنیر فتا را که به صورت مکعبی خرد نموده اید، روی تمام سطح سالاد پخش کنید.
طرز تهیه سس مخصوص
روغن زیتون و سرکه بالزامیک را توی یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و سس آماده را هنگام سرو روی سالاد بریزید و میل کنید.
منبع: فرارو