اکبر جوجه به روش اصیل گلوگاهی
به گزارش وبلاگ سیما، این غذا اولین بار از طریق حاج علی اکبر کلبادی و همسرش که سال های سال در قهوه خانه های جاده شمال آشپزی می کردند تهیه شد.
برای تهیه این غذا از جوجه مرغ یک ماهه استفاده می شود که در روغن و کره فراوان سرخ می شود. این غذا سس مخصوصی هم دارد که ماده اصلی آن رب انار است. با طرز تهیه اکبر جوجه مازندرانی با کره همراه وبلاگ سیما باشید.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه مازندرانی
- مرغ کوچک یا جوجه یک عدد
- نمک به اندازه لازم
- روغن مایع به اندازه لازم
- رب انار یک فنجان
- گردو خرد شده نصف فنجان
- کره 100 گرم
- فلفل سیاه به اندازه لازم
- آب نصف لیوان
- آب نارنج نصف فنجان
طرز تهیه اکبر جوجه مازندرانی
مرحله اول
اکبر جوجه را می توانید هم به صورت مرغ درسته و هم به صورت خردشده تهیه کنید. در صورتی که از مرغ درسته استفاده می کنید پیشنهاد می کنیم از جوجه مرغ کوچک استفاده کنید. در غیر این صورت می توانید مرغ را چهار تکه کنید.
همچنین پوست مرغ را به هیچ وجه جدا نکنید. برای شروع ابتدا یک قابلمه یا ماهیتابه گود بردارید و کره را داخل آن بریزید. یک لیوان روغن مایع را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید.
مرحله دوم
روی تکه های مرغ را کمی نمک و فلفل سیاه بریزید و ماساژ دهید. سپس آن ها را داخل روغن قرار دهید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ حدود پنج تا شش دقیقه بپزد. سپس در قابلمه را بردارید و مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به همان مدت بپزد.
مرحله سوم
پس از اینکه هر دو طرف مرغ کمی پخته شد، زعفران دم کرده را روی تکه های مرغ بریزید. نصف لیوان آب را کم کم به مرغ ها اضافه کنید و در قابلمه را دوباره قرار دهید. اجازه دهید تا تکه های مرغ به مدت دو ساعت در مخلوط روغن و زعفران بپزد و سرخ شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله سس رب انار مخصوص که بسیار ساده است را آماده کنید. برای این کار ابتدا چند عدد گردو را بشکنید و مغز آن ها را خرد کنید. ما به تقریبا نصف فنجان مغز گردو خردشده نیاز داریم. سپس یک فنجان رب انار را داخل یک کاسه بریزید.
آب دو تا سه عدد نارنج را بگیرید و به رب انار اضافه کنید و هم بزنید. گردوهای خردشده را هم به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
زمانی که همه جای مرغ ها کاملا سرخ شده بودند آن ها را از قابلمه خارج کنید. آن ها را داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بچینید. سپس می توانید سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید.
برای دیدن دستورهای غذایی ایرانی، مطلب کله جوش با بادمجان را بخوانید.
چند نکته
- این غذا در مازندران در کنار برنج کته زعفرانی سرو می شود.
- سس رب انار را می توانید روی اکبر جوجه بریزید. همچنین می توانید اندازهی از آن را داخل پیاله بریزید و در کنار هر بشقاب سرو کنید.
- در برخی از موارد، جوجه ها را قبل از سرخ کردن مزه دار می کنند. برای این کار می توانید جوجه ها را از یک شب قبل در مخلوط پیاز، سیر و آب لیموترش قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب ترشه کباب، بی نظیرترین مرغ گیلانی را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا